Workshop Jazz & Improvisatie.

 

Een jazzimprovisatie is als het vertellen van een verhaal. Een goede improvisatie heeft dan ook een structuur als een verhaal. Een thema, woorden, zinnen, een begin, een middenstuk en een einde. Deze workshop behandelt deze bouwstenen voor het improviseren. Het zal gaan over notenkeuze, ritmiek, over frasering, over de opbouw, dynamiek, maar vooral over zeggingskracht.

Aan de hand van relatief simpele stukken en arrangementen werken we aan het improviseren waarbij de nadruk meer op het verhaal ligt dan op de technische vaardigheden. De stukken zijn zeer uiteenlopend van aard en tempo om zo verschillende stijlen van improviseren te behandelen. Van blues tot bebop, van funk tot Zuid-Afrikaanse township jive.

Ook wil ik aandacht besteden aan het samenspel, met veel aandacht voor timing en dynamiek, aan het luisteren naar elkaar en aan het aan elkaar duidelijk maken waar je naartoe wilt tijdens het improviseren.Interesse? Neem contact met me op voor meer informatie.Workshop Jazz en Improvisatie
Bart van der Putten
020 - 646 26 17
e-post: bartvdp@xs4all.nl
website: www.bartvanderputten.nl