DELTA BLUES DUO

Het Delta Blues Duo is een in 2000 opgericht Nederlands duo, ontstaan toen een blues mondharmonicaspeler en een blues gitarist met allebei een meer dan gemiddelde interesse voor de oorspronkelijke country blues elkaar via een gezamenlijke vriend vonden.

Bart van der Putten: mondharmonica
Wim Rietveld: Dobro, mandoline en banjo


Door de jaren heen hebben we beiden onze sporen in de muziek verdiend. Bart van der Putten is bijna vijfentwintig jaar werkzaam als jazzmuzikant in verschillende groepen (op saxofoon en klarinet). Wim Rietveld maakt al 36 jaar lang muziek, variŰrend van fanfareorkest tot popband en van volksmuziek tot Jazz en Ge´mproviseerde muziek.

In het Delta Blues Duo echter getuigen we spelenderwijs van onze liefde voor de blues. Dit op mondharmonica en klarinet, op Dobro, mandoline en banjo. De nummers die we spelen zijn allemaal eigen composities, maar sterk ge´nspireerd door onze favoriete bluesmuzikanten. Fred McDowell, Robert Pete Williams, Lightning Hopkins, Robert Johnson en Sonny Boy Willamson, om er enkele te noemen. We proberen zo dicht mogelijk bij de oorsprong van de blues te blijven en doen dit met grote passie.

Voor verdere vragen, promotiemateriaal en boekingen kunt u contact opnemen met Bart van der Putten via post, telefoon of e-mail.

Bekijk de foto's

Luister naar het muziekfragment

DELTA BLUES DUO
Bart van der Putten
tel. : 020 646 26 17
e-post: deltabluesduo@xs4all.nl
website: www.bartvanderputten.nl